Valikko

Asiaa. Suomeksi.

Lakimiespalsta

Tällä palstalla ammattilaisemme porautuvat pintaa syvemmälle niin ajankohtaisiin kuin toistuvastikin asiakkaidemme mieliä askarruttaviin kysymyksiin – suoraan ja kiertelemättä.

Voit jakaa lakimiespalsta-aineistoa sosiaalisessa mediassa, jotta saamme aikaan laajempaakin keskustelua.


Asunto-osakeyhtiön lunastuslauseke ja osakeryhmän osuuden luovutus

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestykseen voi sisältyä lunastuslauseke, jonka perusteella vanhat osakkeenomistajat voivat lunastaa itselleen osakkeen, jonka joku heistä on myynyt tai lahjoittanut uudelle omistajalle. Käytännössä lunastuslauseke siis rajoittaa osakkeenomistajan mahdollisuutta luovuttaa osake haluamalleen taholle. Lue lisää »


Perintö- ja lahjaverotus kevenee vuoden 2017 alusta

Perintöverotus ja lahjaverotus kevenevät molemmat 1.1.2017 alkaen. Muutettuja veroasteikkoja sovelletaan tilanteisiin, joissa verovelvollisuus alkaa 1.1.2017 tai sen jälkeen. Lue lisää »


Avioehtosopimus – kannattaako laatia itse vai käyttää lakimiestä?

Joitakin oikeudellisia asiakirjoja pidetään yleisesti niin yksinkertaisina, että niiden laatimisessa ei välttämättä pidetä tarpeellisena käyttää lainoppinutta avustajaa. Yksi tällainen asiakirja on avioehtosopimus. ”Tavanomaisen avioehdon voi tehdä itsekin” on usein esitetty kommentti. Lue lisää »


Varainsiirtovero asunto-osaketta lahjoitettaessa – oikeustila ilahduttavasti selventynyt

Asunto-osakkeiden kauppaan on pitkään liittynyt velvollisuus maksaa luovutukseen kytkeytyvä vero: aiemmin leimavero, nyttemmin varainsiirtovero. Lue lisää »


Rakkaan kuolema voi yllättää myös taloudellisesti

Sirkka ja Veikko olivat löytäneet toisensa kypsällä iällä. Rakkaus roihahti – ehkä tämä kerta toden sanoisi. Liitto oli onnellinen, elämä jaettiin iloineen ja suruineen ja kaikki oli yhteistä. Mutta yhteinen taival päättyi liian aikaisin. Lue lisää »


Sukupolvenvaihdos on valmisteltava huolella – järjestelyn on syytä olla myös yhtiölainsäädännön mukainen

Suomalaisista yrityksistä lukumääräisesti merkittävä osa on perheyrityksiä. Niiden elinkaaressa kriittisen vaiheen muodostaa omistuksen siirtyminen toimintaa harjoittavan yrittäjän jälkeen seuraavalle sukupolvelle. Lue lisää »


Testamenttiin otettava määräys toimeenpanijasta – harkiten käytettävä mahdollisuus

Testamenttia lakimiehen luona teettävä asiakas voi kohdata tilanteen, jossa lakimies suosittelee testamenttiin otettavaksi määräyksen testamentin toimeenpanijasta. Lue lisää »